Szelepdiagnosztika

A ValScope-Pro offline szelepdiagnosztikai eszköz  minden részletre és a teljes mozgástartományra kiterjedő méréseket tesz lehetővé kiszerelés nélkül.

A ValScope-Pro offline szelepdiagnosztikai eszköz digitális, analóg és pneumatikus pozícionálókkal szerelt szelepeknél egyaránt alkalmazható, minden részletre és a teljes mozgástartományra kiterjedő méréseket tesz lehetővé.
Egy diagnosztika elvégzéséhez a szelepet csak pár órára szükséges kiszakaszolni, és kiszerelés nélkül, szükség esetén akár azonnal végrehajtható. Alkalmazhatjuk abban az esetben, ha a szabályzásban hibát érzékelünk, és a szelepet szeretnénk ellenőrizni, vagy ha már azonosítottuk a hibás szelepet, de ennek a hibának a pontos feltárása a célunk, kiszerelés nélkül. A stratégiailag fontos szelepek rendszeres ellenőrzésével megelőzhetővé válnak a váratlan hibák, valamint tervezett karbantartások előtt a diagnosztika lefuttatásával kiválaszthatjuk a javítandó szelepeket, meghatározhatjuk a karbantartási alkatrész szükségletet. Fontos, hogy a szelepdiagnosztika lefuttatása és kiértékelése után pontos képet kapunk a szelep állapotáról, belső részeinek elhasználódásáról és ennek segítségével fel tudjuk mérni, hogy szükséges-e kiszerelni és javítani a szelepet vagy sem, illetve amennyiben szükséges a javítás fel tudunk készülni a várható anyagszükséglettel.

A készülék precíziós mérőeszközökből, jelátalakítóból és egy laptopon futó speciális fejlesztésű szoftverből áll. Mindezek egy hátizsákban elférnek, így a hordozható kiviteléből adódóan nehezen hozzáférhető szelepek diagnosztikája is lehetséges. A ValScope-Pro univerzális, így bármilyen gyártmányú, típusú és méretű szelep vizsgálható segítségével.


A ValScope-Pro használatával sok esetben elkerülhetőek a szelep kiszerelésének és javításának költségei, emellett tervezhetővé teszi a szelepek karbantartását.