Innovatív K+F projekt megvalósítása a Component Kft. martonvásárhelyi telephelyén

Komplex specializált mesterséges intelligencia algoritmussal vezérelt automatizált költségbecslő és gyártási technológia tervező szoftver kifejlesztése - Innovatív K+F projekt megvalósítása a Component Kft. martonvásárhelyi telephelyén.

A projekt tartalmának bemutatása:

Az ipar 4.0 korszakában, a sorozatgyártásban az automatizáltság szintje egyre magasabb, míg az egyedi gyártásban az automatizálás sokkal nagyobb kihívást jelent. Projektünk célja volt az egyedi gyártás előtervezési folyamata során két még nem automatizált terület automatizálása a mesterséges intelligencia segítségével.
A projekt keretében létrejött szerszám költségbecslő szoftver modul lehetővé teszi az alakadó felülettel rendelkező (fröccsöntő, lemezalakító, öntő) szerszámok gyártási költségének automatizált számítását, az előtervezési vagy másnéven ajánlatadási fázisban. A gyártási technológiai tervező (másnéven: műveleti sorrendterv készítő) modul segítségével pedig az egyedi gyártásban gyártott alkatrészek műveleti sorrendtervének automatizált elkészítése lehetséges.

Az általunk tervezett szoftverek segítségével iparági szinten változhatnak meg az egyedi gyártás előtervezési folyamatai. A gyártás tervezési folyamatok automatizálásával képesek lesznek, pontosabb költség- és termeléstervezésre, illetve az emberi erőforrásaik más területre való átcsoportosítására.

A projekt befejezési dátuma: 2021.06.29.

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2018-00405